Maximal integritet på Twitter: skydda ditt konto från skvaller

Du kan göra många saker för att göra din Twitter konto mer privat och hantera det så att bara de personer du vill ska se dina inlägg och svara på dem gör det, du kan till och med välja att inte låta någon kommentera eller interagera med dem.

Det är därför vi kommer att berätta hur du gör ditt konto privat för skydda dina tweets och hur du ställer in dina kommentarsalternativ så att bara de du vill svara. Du kan göra allt detta från din mobil på ett enklare sätt än du föreställer dig.

Maximal integritet på Twitter: skydda ditt konto från skvaller

Hur du gör ditt konto privat

Om du vill skydda dina tweets så att de bara kan ses av vem du vill är sättet att göra det mycket enklare än du föreställer dig. Stegen att följa är dessa:

  1. Gå till Mer (3 ränder)
  2. Gå till Inställningar och sekretess
  3. Gå till Sekretess och säkerhet
  4. Välj Målgrupp och taggar
  5. Markera alternativet Skydda dina tweets

protege-twits-privacidad

När du väljer det här alternativet kommer bara personer du godkänner att kunna för att se dina tweets inklusive människor som redan följer dig .

Inlägg efter det kommer inte att vara offentligt tillgängliga, medan tweets från tidigare fortfarande kan vara offentliga på vissa webbplatser. Om du inte vill att någon särskild ska se dem och de redan följer dig måste du göra det blockera dem (i sekretess och säkerhet i alternativen för avstängning och blockering).

Återställ din offentliga profil

Det är mycket viktigt för dig att veta att om du gör detta, alla skyddade tweets kommer att vara offentliga. Det är också viktigt att du granskar dina väntande följarförfrågningar innan detta, eftersom dessa inte kommer att accepteras automatiskt.

Till oskydda dem måste du följa samma tidigare rutt, men istället för att markera det här alternativet måste du avmarkera det.

  1. Gå från din profil till Mer (3 rader)
  2. Välj Inställningar och sekretess
  3. Klicka på Sekretess och säkerhet
  4. Gå till Målgrupp och taggar
  5. Avmarkera alternativet Skydda dina tweets

Gör dem oförmögna att svara på dina tweets

Du kan göra det så att bara personer som följer dig eller är i din cirkel svarar på dina tweets, göra dem till de enda som ser dem, eller så kan du till och med göra det så att ingen kan kommentera dina inlägg.

Från en redan postad tweet

Om du redan har ett inlägg, vanligtvis vem som helst kan svara på det . Men du kan ändra det så att bara de du följer eller bara du kan göra det.

Stegen är mycket enkla:

  1. gå till inlägget
  2. Tryck på de 3 punkterna som finns i den övre högra delen
  3. Ge till Cambia som kan svara
  4. Välj önskat alternativ (alla, personer du följer eller du)

cambiar-quienes-pueden-responder twitter

I publiceringsverktyg

Om du inte har postat en tweet än, när du går för att göra det, kommer du att upptäcka att du kan Välj vem som kan svara innan du postar. Där det står att vem som helst kan svara, om du ger det kan du indikera att alla gör det, personer du följer och bara de du nämner. Om du vill att bara en person ska göra det kan du använda det här alternativet och nämna det, och om du vill ingen att svara, du kan välja det här alternativet och inte nämna någon.

privacydad-mensajes-twitter

Även i synlighetsalternativen kan du välja mellan alla eller Twitter-cirkeln . Om du väljer det första alternativet kan bara din Twitter-cirkel se och svara, medan om du väljer alla kan vem som helst.

Valet du gör kommer att komma ihåg på din enhet, så du kan alltid använda den utan att behöva ändra den, om du inte ändrar den till den andra. Därför, om du vill anpassa upplevelsen maximalt och att ingen kan svara dig kan du också ge Only me efter att ha publicerat den.

Få dem att inte hitta dig så lätt

Om det du vill ha är att det inte är lätt att hitta dig kan du gå till synbarhetsalternativen. Specifikt, i appen kan du gå till Inställningar, Integritet och cookies och säkerhet och därifrån till Synlighet och kontakter .

synlig twitter

Du kan bestämma om personer som har ditt telefonnummer eller e-mail kan hitta dig eller inte . Det sociala nätverket kommer alltså inte att föreslå att de lägger till dig.