Säg adjö till oönskade minnen i Google Foto med detta enkla trick

cloud lagringsplattformar är den bekvämaste och enklaste metoden för att alltid ha en säkerhetskopia av alla våra dokument till hands. Men dessutom, genom motsvarande applikationer för mobila enheter, är det det bästa sättet att spara en kopia av alla foton och videor som vi tar med vår smartphone. Eftersom Google erbjuder oss mest lagringsutrymme finns det många användare som litar på Google Foto för denna uppgift.

Google Foton, iCloud, OneDrive och Amazon Photos erbjuder en rad ytterligare funktioner som gör att vi kan söka efter objekt och personer, Googles lösning är den mest kompletta av alla, eftersom den dessutom också tillåter oss för att göra ändringar direkt i molnet utan att behöva använda verktyg från tredje part.

Uppdatering av Google Foto: dela foton med några få tryck

Vi kan heller inte glömma en funktion som för många användare är fantastisk medan den för andra är den sämsta av allt. Vi pratar om Minnen funktion. Funktionen Google Photos Memories påminner oss genom bilder eller videor om ögonblick från det förflutna som sammanfaller med det datum vi är på. Ibland är det en skärmdump, medan vi på andra pratar om fotot av schampoetiketten som vi var tvungna att köpa på Mercadona.

Förmodligen kommer Google Photos med tiden att kunna, tack vare artificiell intelligens, korrekt identifiera innehållet i bilderna för att inte visa aviseringar på vår mobil om minnen som verkligen inte är det. Under tiden är det bästa vi kan göra fram till dess att stänga av Google Memories.

Glöm Google Fotos minnen

Google Photos är en plattform/tjänst som huvudsakligen används via mobila enheter, så när vi vill göra några ändringar i dess funktion är det lämpligt att göra det från vår mobil och hoppa över webbversionen, en version vars antal alternativ är så begränsat att det verkar som att det är utformat för att tvinga användare att använda sin mobil för att göra någon förändring, hur enkelt det än må vara.

För att stänga av Google Foto-minnen Android, du behöver inte installera någon app eftersom den är installerad på alla mobila enheter som kommer på marknaden med Android. Om det är en iPhone, om vi inte har applikationen installerad är det det första vi måste göra.

Utvecklare: Google LLC

När det är installerat måste vi klicka på bilden som representerar vårt konto och sedan klicka på Fotoinställningar. Klicka sedan på i menyn Fotoinställningar Minnen. Därefter har vi två alternativ för att dölja minnena:

  • Göm människor och husdjur. Genom att klicka på det här alternativet kommer alla personer och husdjur eller liknande som vanligtvis visas i minnena att visas. Vi måste klicka på var och en av dem för att dölja dem från minnen.
  • Dölj datum . Det enklaste alternativet om allt vi vill göra är att ta bort minnen från en viss tid är detta, eftersom det tillåter oss att fastställa en tidsperiod som Google inte använder för att skapa minnen.

Avaktivera återställer Google Fotos

Ett annat alternativ för att inaktivera alla minnen finns i huvudmenyn Minnen, klicka på Utvalda minnen och avmarkera Minnen grupperade efter datum och Tematiska minnen alternativ. Genom att avmarkera den här rutan slutar Google Photos skapa minnen baserat på bilderna vi har lagrat på plattformen. Samma alternativ kan också avaktiveras med en webbläsare genom följande länk genom att klicka på Minnen falla ner.