Så här kopplar du bort och avinstallerar Google Drive från Windows 10

cloud lagringssystem används alltmer för att göra säkerhetskopior av våra viktigaste filer och ha dem alltid till hands. Ett av de mest populära molnsystemen i Google Drive som gör att vi kan synkronisera alla filer på vår dator för att hålla den säker. Vi kan dock behöva ta bort den från vår dator, så idag ska vi se hur vi kan koppla bort och avinstallera Google Drive från fönster 10.

Google Drive är ett bra verktyg för att lagra data, men om vi har insett att vi inte använder det tillräckligt kan vi vara intresserade av att ta bort det från vår dator för att spara utrymme och systemresurser.

Koppla bort och avinstallera Google Drive från Windows 10

Vad kan vi använda Google Drive på vår dator för

Som vi har nämnt är Google Drive ett molnlagringssystem , där vi kan spara både lokala filer (videor, musik, foton, dokument etc.) och dokument som vi skapar med Docs, Sheets och Slides. Applikationen ansvarar för att alla element uppdateras automatiskt, vilket gör att vi kan göra ändringar och få tillgång till den senaste versionen tillgänglig var som helst. För att använda det är det bara nödvändigt att ha ett Gmail-konto, vilket gör att vi kan komma åt dess gratisversion som innehåller en lagringskapacitet på 15 GB , även om vi också kan få mer kapacitet via Google One-tjänsten.

Med Google Drive-applikationen installerad på vår dator kan vi ha tillgång till en mapp där alla filer som vi har synkroniserat med molnet kommer att lagras så att vi kan öppna och använda dem, även om de inte längre är tillgängliga på vår hårda kör. Det är därför ett intressant verktyg för att ta säkerhetskopior av våra mest värdefulla filer. När det gäller filerna som skapats med Google Docs är det möjligt att se filerna som skapats, men vi kan inte redigera dokumenten.

Om vi ​​trots allt detta ser att vi inte får ut tillräckligt med Drive-applikationen, måste vi veta att vi har möjlighet att både stoppa filsynkroniseringen, koppla bort vårt konto eller direkt ta bort applikationen helt från vår dator och behålla den information som har synkroniserats fram till den punkten.

Koppla bort vårt användarkonto från Google Drive

Oavsett om vi vill ta bort Drive eller om vi bara föredrar att den inte fungerar måste vi välja att koppla bort systemet från vårt konto. På det här sättet förblir applikationen på vår dator, men inaktivt, eftersom genom att ta bort vårt konto kommer den inte längre att kunna utföra säkerhetskopierings- och synkroniseringsprocesser.

Det första vi måste göra är att hitta Google Drive-ikon i systemfältet längst ner till höger. Detta är format som ett moln med en pil som pekar uppåt. När vi väl har klickat på det visas en meny med de senaste filerna synkroniserade och vårt konto länkat högst upp. Till höger klickar vi på de tre punkterna och en annan rullgardinsmeny visas igen där vi måste välja avsnittet "Inställningar". Detta öppnar ett nytt fönster som heter "Inställningar - säkerhetskopior och synkronisering".

Google Drive-preferenser

Från det här avsnittet är det möjligt att både pausa filsynkroniseringen, men hålla vårt konto anslutet, såväl som att ta bort länken till kontot direkt från vår dator.

Stoppa filsynkronisering

Här i den vänstra panelen väljer vi fliken Google Drive. Nu på höger sida måste vi avmarkera rutan "Synkronisera min enhet med den här datorn", så att det på detta sätt slutar synkronisera alla filer. Från och med nu kommer vi att kunna komma åt de data som lagras på vår dator, men alla ändringar vi gör kommer inte att tillämpas på Google Drive. Genom att göra detta måste vi veta det det kommer alltid att vara möjligt att vända situationen och aktivera den igen för att utföra en synkronisering igen. Det är också möjligt att välja alternativet "Synkronisera endast dessa mappar" för att bara välja vissa specifika filer att behålla säkerhetskopian av. När ändringarna har gjorts klickar du på Acceptera för bekräftelse.

Google Drive Sincronizar My unidad con este equipo

Koppla bort vårt användarkonto

Om det inte räcker att undvika synkronisering av våra data kan vi också helt koppla bort vårt Drive-konto från vår dator. För att göra detta, från samma fönster "Inställningar - Säkerhetskopiering och synkronisering", måste vi klicka på fliken "Inställningar" i den vänstra kolumnen. Nästa, på höger sida, kommer vi att se e-mail som vi har länkat. Precis nedan måste vi klicka på alternativet "Koppla bort kontot", och på detta sätt kommer det att vara oanvänt tills vi loggar in igen. Filerna i Drive-mappen kan fortfarande nås, men ingen molnsynkronisering kommer att äga rum igen.

Google Drive Desconectar cuenta

Avinstallera Google Drive

Om det inte räcker att pausa synkroniseringsdata eller koppla bort vårt användarkonto kan vi fortsätta att eliminera Google Drive-applikationen från vår dator. På detta sätt synkroniseras inte filerna heller, men vi kommer fortfarande att kunna komma åt de befintliga filerna eftersom de inte tar bort dem. När du har avinstallerat kommer det att vara möjligt att flytta eller kopiera filerna utan att påverka de kopior vi har i molnet.

För att helt eliminera Drive kan vi göra det både från Windows Inställningar och från Kontrollpanelen.

Från Inställningar

Vi kan komma åt inställningsmenyn med hjälp av kortkommandot "Windows + I". När fönstret "Inställningar" visas klickar du på fliken "Program".

Konfiguration Applicaciones W10

När du väl har kommit in i applikationsmenyn klickar du på fliken "Program och funktioner" i den högra kolumnen. Nu på höger sida av skärmen måste vi bläddra till botten. Här måste vi hitta säkerhetskopiering och synkronisering från Google ”-Applikation, vilket motsvarar Google Drive-applikationen. Nu behöver vi bara klicka på “Avinstallera” -knappen så att den helt elimineras från vår dator.

Avinstallera Google Drive för att konfigurera Windows

Från kontrollpanelen

Om vi ​​föredrar att avinstallera från "Kontrollpanelen" måste vi skriva kontrollpanelen i sökrutan på Start-menyn och välja den. När du är inne klickar du på avsnittet ”Avinstallera ett program”.

Kontrollpanel och program

När detta är klart kommer ett nytt fönster att visas med listan över program som vi har installerat på vår dator. Här måste vi hitta applikationen ” Säkerhetskopiera och synkronisera från Google ”, Vilket motsvarar Google Drive. När du väl är lokaliserad klickar du på den och högerklickar och väljer “Avinstallera” så att den raderas helt från vår dator.

Avinstallera Google Drive avbryta kontrollpanelen