Denna BleachBit-funktion hindrar dem från att återställa dina raderade filer

Diskenheterna som vi har installerat i vår dator har en begränsad kapacitet, det är uppenbart. Det är därför vi på ett eller annat sätt måste försöka frigöra utrymme då och då för att inte stöta på problem i framtiden. Detta är något som vi kan göra manuellt eller med hjälp av program som BleachBit.

Och det är att för er som inte vet, lanserar vissa mjukvaruutvecklare sina egna projekt som är ansvariga för att hjälpa oss i underhåll av Microsoft systemet. En av de vanligaste rörelserna i denna mening är att frigöra utrymme på diskenheterna radera onödiga filer och data . Som vi nämnde tidigare är detta något som vi kan utföra manuellt, men det kan vara en något komplex uppgift. Å andra sidan, och för att underlätta denna typ av uppgifter, kan vi välja att använda ett specifikt program.

BleachBit-funktionen hindrar dem från att återställa dina raderade filer

Här hittar vi både betalda och gratisapplikationer och en av de mest kända är BleachBit. Detta är en lösning som vi kan dra nytta av och som erbjuder oss utmärkt funktionalitet, allt utan att spendera en enda euro. Vi har en installerbar version och en bärbar version till rengör vår fönster dator värdelös data. Att säga att vi vid många tillfällen till och med kommer att kunna släppa flera gigabyte, vilket alltid kommer att uppskattas. Men parallellt erbjuder det oss några mycket intressanta ytterligare funktioner, som den integrerade funktionen som vi kommer att prata om härnäst.

Specifikt syftar vi på en funktion som tillåter oss att permanent radera filer som vi har tagit bort på ett konventionellt sätt.

Undvik återställning av raderade filer från BleachBit

Vi måste komma ihåg att, som standard, när radera en fil eller mapp i Windows raderas inte detta innehåll permanent. Detta innebär att andra användare och med specifika program för det, kan återställa de filer som först raderades. Detta kan vara ett allvarligt problem om vi ska göra det sälja eller ge den datorn till en annan person, vare sig den är känd eller inte. Men bara för att vara säker, genom att göra en filrensning med BleachBit , kan vi se till att allt raderat inte går att återställa.

Allt detta tack vare en funktion som dess utvecklare presenterar för oss. Därför kommer vi nedan att visa dig det enklaste sättet att dra nytta av denna funktionalitet och därmed inte ta risker. När vi har kört programmet måste vi komma åt dess konfiguration via knappen som finns i det övre vänstra hörnet. I rullgardinsmenyn som visas väljer vi preferenser alternativ.

borrado seguro BleachBit

I fliken som heter Allmänt kommer vi att hitta flera väljare som gör det möjligt för oss anpassa programmets funktion . För det som bekymrar oss i det här specifika fallet, hittar vi posten som kallas Skriv över innehållet i filerna för att förhindra att de återställs . På så sätt utför BleachBit automatiskt flera skrivningar på en fil som vi har markerat för rengöring och därmed kan inte återställas i framtiden .

Det enda vi behöver tänka på i det här fallet är att processen att ta bort onödiga filer och mappar kan öka något. Men om den här datorn eller enheten ska byta ägare är det ett besvär som vi bör ta av säkerhets- och integritetsskäl.