Säkerhetskopiering och synkronisering upphör den 1 oktober

Det blir allt vanligare att använda molnlagringstjänster för att spara våra data som säkerhetskopia. Bland dessa tjänster Google Drive är en av de mest kända och mest populära, som nu håller på att omstruktureras. Sedan början av året har de valt idén att slå samman Drive-kunder både privatpersoner och företag. För att göra detta kommer den att kombinera sin säkerhetskopiering och Sync-tjänster (hemanvändare) och Drive File Stream (för företag) i en enda stationär klient.

På det här sättet kommer den nya Drive for Desktop att vara den klient som ansvarar för att synkronisera filerna på molnlagringsservern med vår dator, oavsett om vi är privata användare eller företag, vilket innebär att Backup och Sync slutar fungera och tar med sig två viktiga funktioner som säkerhetskopiering och synkronisering, som vi inte kommer att kunna använda från oktober, såvida vi inte uppdaterar till dess nya skrivbordsversion.

Säkerhetskopiering och synkronisering upphör den 1 oktober

Säkerhetskopiering och synkronisering upphör den 1 oktober

På detta sätt avbryts säkerhetskopiering och synkronisering. För att fortsätta använda tjänsten är det nödvändigt för oss att överföra all vår lagrade data till den nya Drive-applikationen. För detta kommer Google att möjliggöra en övergångsperiod under vilken vi kan genomföra hela processen. När säkerhetskopierings- och synkroniseringsfunktionerna är färdiga tas de bort från säkerhetskopiering och synkronisering. Denna period är uppdelad i tre steg:

  • Från 19 juli 2021 : användare som använder Backup och Sync kommer att kunna se hur det kommer att börja erbjuda ett guidat flöde som hjälper oss att ändra allt vårt innehåll och göra övergången till Drive for Desktop.
  • Från och med 18 augusti 2021 : du kan fortsätta att säkerhetskopiera och synkronisera, men vi kommer att få meddelanden som informerar slutet på tjänsten och begär att du gör övergången till Googles stationära applikation.
  • Från och med oktober 1, 2021 : från och med nu kommer Backup och Sync att göra inte tillåta säkerhetskopiering och synkronisering , som kräver övergång till Drive for Desktop för att fortsätta synkronisera med Drive eller Google Photos.

Som vi kan se från de datum som tillhandahålls av Google försvinner Backup och Sync inte omedelbart. Vi kan fortsätta använda den till nästa oktober 1. Från det datumet kommer det att vara nödvändigt att använda Drive-skrivbordsprogrammet för att fortsätta använda programvaran, så att vi kan avinstallera Backup och Sync från vår dator.

Fördelar med den nya Drive for Desktop

Hittills är Backup and Sync en offline-synkroniseringsklient. Detta innebär att det ansvarar för att synkronisera data mellan vår dator och servern, ladda ner innehållet lokalt till vårt lagringssystem. Med den nya skrivbordsapplikationen har filerna som vi har lagrat på vårt skrivbord en säkerhetskopia av innehållet i molnet.

Drive för skrivbordet

Drive for Desktop för fönster inkluderar förmågan att ladda upp bilder direkt till Foton eller Drive. Fram till nu var vi först tvungna att ladda upp en viss fil till Drive innan vi kunde skapa en kopia i Photos. Från och med nu sparar vi steget med åtföljande minskning av tid och ansträngning som krävs. Dessutom kommer den att erbjuda stöd för säkerhetskopior i extern lagring, t.ex. som hårddiskar och flashenheter, samt möjligheten att duplicera Drive-filer på vårt skrivbord.