Irriterande skärm till Windows 10: hur du inaktiverar den

Irriterande skärm till Windows 10: hur du inaktiverar den

Sedan ankomst av fönster 10, för ungefär 7 år sedan, Microsoft har introducerat några funktioner och funktioner i systemet vars huvudsakliga syfte var att irritera användare. Annonser, meddelanden, bloatware, och andra funktioner har varit en del av operativsystemet nästan sedan starten. Och en av de sista tråkiga funktionerna som vi kan hitta i det här systemet är en helskärm som visas när du loggar in på datorn, då och då, och uppmanar oss att slutföra systemkonfigurationen.

För en tid sedan introducerade Microsoft en funktion i Windows 10 där den skulle börja visa en konfigurationsvarning , när du loggar in på datorn, i helskärm så att användarna kan konfigurera vissa funktioner eller funktioner i systemet som fortfarande väntade. väntar på att konfigurera.

Hagamos Windows Mejor

Det irriterande med den här skärmen är inte det faktum att den visas som sådan när man går in i systemet, eftersom den kan hjälpa oss att konfigurera funktioner som vi hade förbisett, förbättra säkerheten och dra bättre nytta av operativsystemet. Det riktigt irriterande är att den här varningen visas i helskärm, som om det vore ett virus. Och att vi, vad vi än gör, redan kan förbereda oss på att förlora flera sekunder (om inte en minut).

Den här skärmen visas vanligtvis med meddelandet " avsluta installationen av Windows ”Eller” göra Windows ännu bättre ", och det brukar rekommendera oss att aktivera Windows Hej, köp Microsoft 365 eller logga in med Microsoft-kontot på systemet. Tyvärr kan Microsoft orsaka att dessa meddelanden visas för ofta på vårt system. Som tur är går det att inaktivera dem så att de slutar störa oss.

Ta bort meddelandet för att slutföra installationen av Windows 10

Med lanseringen av de kumulativa patcharna i april 2022 har Microsoft återaktiverat strömbrytaren så att denna skärm dyker upp igen för alla de användare som inte har slutfört några av de steg som Microsoft anser vara nödvändiga för att få ut det mesta av sitt system. Dessa steg kan vara något av de som vi redan har sagt. Det kan vara antingen att använda Windows Hello, koppla mobilen till PC:n eller använda Microsoft 365 och dess molntjänster.

Om vi ​​stöter på det här meddelandet har vi två alternativ. Den första är att slutföra stegen som anges av guiden för att sluta se den igen (tills Microsoft anser det lämpligt). Eller stäng av Windows välkomstupplevelse så meddelandet visas inte igen. Åtminstone tills nästa stora funktionsuppdatering.

För att göra detta, vad vi måste göra är att gå in i konfigurationspanelen (Win + I) och gå till avsnittet System> Meddelanden och åtgärder. Där kommer vi att hitta alternativet ” Visa mig Windows välkomstupplevelse efter uppdateringar och när jag loggar in för att få nyheter och förslag ", och vi inaktiverar den. Om den redan är avaktiverad aktiverar vi den och omedelbart därefter inaktiverar vi den igen.

Quitar publicidad de Windows 10 - Desactivar experiencecia de bienvenida de Windows

Vi startar om datorn och det är allt. Vi borde inte se den här startskärmen längre, åtminstone förrän nästa Windows-funktionsuppdatering.

Om detta meddelande visas i Windows 11 , processen för att inaktivera den är exakt densamma. Gå bara till System > Aviseringar och avmarkera rutan.

Avaktivera upplevelsen av Windows 11