Slik fjerner du tilgang og tillatelse til apper på Facebook

fjerne tilgang og tillatelse til apper på Facebook

Vi har alle en tendens til å være ganske bekymret for at noen skal få passordet til et av våre sosiale nettverk og begynne å rote gjennom livene våre. Imidlertid bekymrer vi oss for mye om dette faktum og forsømmer totalt den andre siden av mynten. Mange bedrifter står bak Tredjeparts applikasjoner som gjør nettopp det. til trekke ut dataene dine . Vi er de som gir nevnte tilgang og tillatelser til kontoen vår. I dag skal vi lære deg hvordan du finner ut hvem som har tilgang til dine private data og hvordan du fjerner tilgangen til disse appene til kontoen din.

Hvor lenge er det siden du sjekket Facebook-appene dine?

apper som er beskyttet av facebook

Vi er alle bekymret for at vår verste fiende leser våre private samtaler, fra Facebook Det er åpenbart. Derimot, våre data svermer internett under vårt samtykke. Det kunne folk vi ikke kjenner tilgang til vår informasjon bør bekymre oss enda mer enn det faktum at noen vi kjenner bryter seg inn på kontoen vår. Hver gang a tredjeparts søknad ber oss om å logge inn med vår Facebook-konto, utsetter vi dataene våre for tredjeparter.

Husker du den testen du tok for 4 år siden for å finne ut hvilket Galtvort-hus du var fra? Eller den gangen du logget på en app som fortalte deg hva årets mest vellykkede innlegg var? Noen ganger er mange av disse applikasjonene født med gode intensjoner. Imidlertid ender de opp med å bli solgt til andre applikasjoner. Dets nye eiere er alt de vil ha er dataene våre. Avhengig av hvilke tillatelser vi har gitt når tillate applikasjonen på kontoen vår , kan enheter som vi ikke kjenner ha mer eller mindre tilgang til våre bilder, publikasjoner og meldinger på det sosiale nettverket.

Slik fjerner du apper som har tilgang til Facebook-kontoen din

konfigurator privatliv facebook

Prosessen for tilbakekalle tillatelser på Facebook har endret seg flere ganger. I vårt tilfelle, på tidspunktet for utarbeidelsen av denne opplæringen, ble den offisielle Facebook-manualen ikke oppdatert, så du kan få en ide. Det er imidlertid ingenting å bekymre seg for. Her er trinn du må ta for å fjerne tilgangen til alle appene og spillene som har tilgang til kontoen din:

  1. Gå til Facebook-profilen din. Det er best å gjøre det gjennom en nettleser , men du kan også gjøre det fra en mobilenhet .
  2. Gå til Innstillinger og Personvern .
  3. Gå inn i innstillinger alternativet.
  4. I sidepanelet får du tilgang til Privatliv alternativet.
  5. Få tilgang til ' Personvern Snarveier 'alternativet.
  6. Du vil få en rekke ikoner med forskjellige alternativer. Herfra kan du konfigurere flere personvernalternativer for kontoen din. Vi vil gå inn på alternativet ' Konfigurasjon av dataene dine på Facebook '.
  7. Klikk på ' Fortsett for å følge prosessen.
  8. Hvis du aldri har gjort denne prosessen, en stor liste over applikasjoner vises. Ved siden av hver av dem vil det være en knapp som sier ' Delete '.
    app sospechosa facebook
  9. Slett alle applikasjonene du ikke lenger bruker , samt alle de som har en merkelig navn eller at du mistenkt kan få tilgang til kontoen din på en mistenkelig måte.
  10. Når du merker av for å slette en app, får du en popup med to ekstra alternativer som du kan sjekke før du sletter. Vi anbefaler at du sjekker første alternativet (som fjerner alle spor av nevnte app på kontoen din) og fjern merket for det andre alternativet , siden det tjener til å varsle eierne av nevnte applikasjon om at du har tilbakekalt tillatelsene til profilen din.
  11. Når du har fjernet alle applikasjonene du anser som passende, klikker du på ' neste '.
  12. Alle endringer vil bli tatt i bruk og du kan gå tilbake til forrige meny for å velge andre personvernalternativer hvis det passer deg.

Som et merkelig faktum, når du kommer tilbake til 'Sjekk personverninnstillinger'-skjermen, statusen til hvert av ikonene du har jobbet med vil bli oppdatert . En liten linje vil vises der de vil vise oss forrige gang vi gjennomgikk nevnte konfigurasjon. Med dette prøver Zuckerberg-teamet å gjøre oss oppmerksomme på viktigheten av å gjennomgå personvernet til kontoen vår, noe vi bør sjekke med noen måneders mellomrom.

Hvordan forhindre tredjeparter i å ta kontroll over kontoen din

oppsett privat facebook nå

Facebook har allerede møtt alle slags millioner- dollarsøksmål på grunn av dårlig praksis fra tredjeparter som jobber på det sosiale nettverket. Dessverre, uansett hvor hardt Facebook-ansatte jobber for å forbedre vår sikkerhet og personvern, vi vil alltid være ansvarlige for våre data .

Det har vært mange brukere som har slettet Facebook-kontoen sin når dataene deres ble kompromittert eller når de så hvordan roboter hadde tatt kontroll over profilene deres . For å unngå denne typen situasjoner bør du vær forsiktig når du godkjenner en app med Facebook-kontoen din.

Her er noen av tips vi anbefaler for å beskytte kontoen din :

sjekk tillatelser

permisos facebook app coneder.

En venn deler et spill eller en ny viral quiz som alle gjør. Og du blir nysgjerrig. Vel, før du gir den tilgang, sjekk hva den appen vil gjøre med kontoen din . Noen ganger kan du bli overrasket over å se mengden data vi godkjenner med et enkelt klikk. Vi må forresten minne om at dette ikke bare gjelder Facebook. Du bør være forsiktig i alle dine sosiale nettverk, spesielt når det kommer til sporadiske trender og applikasjoner som begynner å lykkes og som vi ikke vet deres opprinnelse.

Fjern tillatelser når du bruker appen

yahoo importør facebook.

Nå som du har gjort ditt Harry Potter test og du er fryktelig forbanna fordi hatten fortalte deg at du er fra Hufflepuff, vurder å gjøre alle trinnene vi beskrev for noen linjer siden for å forhindre at de som står bak testen får tilgang på regningen din.

Vær forsiktig, vi sier ikke at formålet med testen er å ha tilgang til profilen din, men noen ganger kan det skje. Dessuten kan det hende at skaperne av nevnte app ikke har dårlige intensjoner, men... Hva om et selskap tilbød dem en stor sum penger for applikasjonen og hadde onde hensikter? Av denne grunn, det mest fornuftige er å tilbakekalle tillatelsene i det øyeblikket du slutter å bruke applikasjonen .

Sjekk personverninnstillingene dine med jevne mellomrom

Vi vet. Facebook er veldig kraftig, men å gå inn i innstillingene er verre enn å gå seg vill i en labyrint. Husk banen for å angi datainnstillingene i Facebook eller lagre denne opplæringen i favorittbokmerkene dine. Sjekk hver 3. måned , for eksempel konfigurasjonen din. På samme måte anbefaler vi også at du tar en titt på den andre fire alternativer i nevnte meny , da de også er ganske interessante.