Starte på nytt eller tilbakestille ruteren? Det er ikke det samme og alt har en bruk

Når det gjelder å surfe på Internett ønsker vi at alt skal gå knirkefritt, men ingen er fri fra lider av et slags problem. Ruteren, som alle andre teknologiske enheter vi har hjemme, er utsatt for feil av alle slag. Din WiFi kan slutte å fungere eller du har kanskje ikke direkte forbindelse med noe av utstyret du har koblet til det.

I disse tilfellene, når det ikke er noe alvorlig som krever oppmerksomhet fra en spesialisert tekniker, kan vi nøle med å starte på nytt eller tilbakestille ruteren for å rette opp det som skjer. Når er det tilrådelig å utføre hver handling?

Start på nytt eller tilbakestill ruteren

Når bør vi starte ruteren på nytt?

Å starte ruteren på nytt er i hovedsak det samme som å gjøre det med en datamaskin. Det vi gjør med dette er at enheten kobler fra og stopper alle prosessene den utførte i det øyeblikket . Denne løsningen er generelt den som anbefales av operatøren vår når vi har tilkoblingsproblemer, eller når Internettet vårt opplever kutt eller er mye tregere enn det burde.

gjenkjennelig ruter

Å gjennomføre det er også veldig enkelt. Alt vi trenger å gjøre er å trykke på en knapp på baksiden for å slå av enheten. Det er veldig viktig at vi ikke trykker på knappen for å slå den av og slå den på umiddelbart, siden omstartsprosessen ikke vil bli utført. Det normale er at vi lar det være i en tid på mer enn 10 sekunder . Det er en annen måte å gjøre det på, som er ved å få tilgang til ruterens konfigurasjonsmeny, men det er en mer kompleks prosess som til slutt vil gi oss det samme resultatet.

En annen av hovedgrunnene til at vi start ruteren på nytt er å endre IP-adressen. Normalt, etter at ruteren er slått av i omtrent 10 sekunder eller mer, og slått den på igjen, vil IP-adressen vår endres. Dette er nyttig hvis, for eksempel, vår IP-adresse er identifisert som utenlandsk av en tjeneste, eller hvis vi har noen bekymringer om personvernet vårt i stedet.

Tilbakestill: siste utvei

På den annen side, tilbakestilling gjør at utstyret vårt går tilbake til fabrikktilstand, så alle konfigurasjonene vi har gjort før tilbakestillingen vil forsvinne . Med konfigurasjoner mener vi for eksempel endringer i WiFi-passordet, åpning av porter eller endring av SSID.

For å kunne tilbakestille enheten vår må vi først gjøre det med en lang og smal gjenstand som en tannpirker eller en nål. Når vi har det, er alt vi trenger å gjøre å snu enheten og finne et hull som har ordet "Reset" rett over seg. For å tilbakestille enheten vil vi introdusere objektet til vi legger merke til at vi trykker på en knapp og vi lar den holdes inne i 10 sekunder . Etter 5 minutter vil enheten vår tilbakestilles til fabrikkstandard og oppdateres til siste versjon.

Du vil vite at ruteren er tilbakestilt fordi LED-lysene vil slukke og starte på nytt i faser. Som vi sier, du må begynne å konfigurere alt fra bunnen av, så gjør dette med hodet, siden tilbakestilling av ruteren er en løsning når ingenting du tidligere har prøvd ikke fungerer.