Organiser tilbake til jobb med en delt Google-kalender

Gmail er den mest brukte plattformen i verden som en emalje klient på grunn av dens mange funksjoner, de fleste av dem helt gratis. Blant alle funksjonene som Gmail gjør tilgjengelig for oss, inkluderer det også muligheten for å administrere kalenderen vår, hvor vi kan skrive ned legetimen, bilkontrollen, neste eksamen, besøket til veterinæren, hva som trengs kl. hjem. Men i tillegg lar det oss også dele kalendere med andre brukere , en ideell funksjon for vår familie, kolleger eller venner, for å vite til enhver tid hva de ventende oppgavene er til enhver tid.

Organiser tilbake til jobb med en delt Google-kalender

Når vi oppretter en Google-konto, oppretter Gmail forskjellige kalendere, en for personlig bruk og andre som vi kan legge til, for eksempel nasjonale og lokale helligdager. I tillegg kan vi også legge til kalendere for å finne ut tidsplaner for fotballdager, et verdenscup, hvor og når motorsykkel- eller F1-løpene skal avholdes i løpet av sesongen, blant annet. Vi kan si at for hvert behov er det en kalender som dekker det. Hvis vi ønsker å dele en kalender, er det første vi må gjøre å lage en som er uavhengig av den vi bruker personlig.

Hvordan lage en delt kalender på Google

Først av alt, for å opprette en ny kalender i Google, må vi få tilgang til Google-nettstedet som lar oss administrere den gjennom følgende link . I venstre kolonne vises et miniatyrbilde av måneden vi er i, og like nedenfor er alle kalendere som vi har knyttet til kontoen vår og de vi kan legge til. For å lage en ny kalender, klikk på de tre vertikale prikkene til høyre for Andre kalendere og velg Opprett ny kalender alternativet.

Lag kalender google

Deretter etablerer vi navnet som vi vil at kalenderen skal ha, vi legger til en beskrivelse hvis vi vil, og vi bestemmer tiden den vil bruke, som i tilfelle bosatt i Spania vil være Sentraleuropeisk tid – Madrid .

Lag kalender google

Neste, fra samme side, i Innstillinger for mine kalendere klikker du på kalenderen vi har opprettet for å få tilgang til innstillingene. Innenfor tilpasningsalternativene til kalenderen vi har opprettet (eller andre som vi allerede bruker), i Delt med bestemte personer delen, klikk på Legg til personer . Deretter må vi angi Gmail-kontoen som vi vil dele kalenderen vi har opprettet med, og i Tillatelser etablerer vi:

  • Se alle arrangementsdetaljer , hvis bare du vil kunne få tilgang til innholdet.
  • Gjør endringer i hendelser , hvis vi vil at andre skal kunne gjøre endringer.
  • Gjør endringer og administrer deling , slik at du kan dele den med andre mennesker.
  • Se kun ledig/opptatt slik at de bare vet om vi er opptatt på det tidspunktet eller om vi ikke har noen avtaler på agendaen.

Kalender-sammenligning med google

Når vi har opprettet en delt kalender, vil personene vi har lagt til motta en e-post som informerer dem om at de har blitt lagt til i en delt kalender med de kreftene vi har etablert. Fra den samme e-posten kan du godta eller hoppe over kalenderinvitasjonen. Hvis du godtar det, fra denne samme nettsiden, kan du også fjerne det fra kontoen din.

Slutt å dele en Google-kalender

Hvis vi ombestemmer oss og ønsker å slutte å dele kalenderen med andre personer eller bare slette enkelte brukere, må vi få tilgang til den samme delen der vi har lagt til personene vi har delt kalenderen med og klikke på X-en som er rett ved siden av den. rettigheten til hver bruker. Selv om vi gir makt til administrasjon og administrasjon av kalenderen som vi har opprettet til andre brukere, vil ingen kunne eliminere oss fra den, siden vi fremstår som skaperne. Den eneste muligheten til å gi fra seg kontrollen over denne kalenderen er fra Fjern kalenderen alternativet ved å klikke på Avslutte abonnementet knapp. Hvis vi vil for å eliminere kalenderen fullstendig , i denne samme delen er det Slett-knappen, en knapp som lar oss eliminere kalenderen vi har opprettet uten å la andre brukere administrere den.