Hold personvernet ditt: slett Google-søkeloggen din

Mens vi surfer på nettet, hjelper Google oss huske mye informasjon , for eksempel nettsteder vi har besøkt, filer som er lastet ned ... all denne informasjonen kalles din historie. Men hvis du bruker en offentlig datamaskin eller deler den med noen, vil du kanskje ikke at andre skal se alt dette. Og for dette forteller vi deg hvordan du kan gjøre det (og hvordan du opprettholder personvernet ditt).

En Google-oppføring av søkene våre

slette Google-søkeloggen din

Vi vet at Google er den beste søkemotoren i verden. Selv om det er så mange private søk som foregår gjennom Google, er det viktig at du vet hvordan du gjør det enkelt slette søkeloggen din for å beskytte personvernet ditt.

Og det er at, uten å være noe rart, legger Google ofte til brukerdata for å selge annonseplass til tredjeparter. Det er derfor det kan hjelpe å slette søkeloggen vår beskytte det som er vårt virtuelle personvern på en mer tilfredsstillende måte .

Med andre ord; Hvis vi får tilgang til søkehistorikken, vil vi se en veldig komplett oversikt med alle søk vi gjør på Google: generelle søk, Google Maps-søk, bildesøk, nyhetssøk... Vi vil kunne reise gjennom en kalender (eller rettere sagt, en maskin fra tiden) for å finne hvilke søk vi gjorde på en bestemt dag, og vi kan se også aktivitetsgrafer som viser oss ukedagene eller timene vi er mest aktive.

Hvordan kan vi gjøre det

På samme måte ligger Googles personalisering i denne typen poster. At Google vet hva vi ser etter eller hvilke resultater vi besøker, gjør personaliseringen av informasjonen den viser oss mye mer effektivt og tilpasset til det vi ser etter.

Fra brukerens synspunkt kan det være veldig nyttig for oss å vite at denne ressursen eksisterer for å redde et nettsted som vi ikke husker, og som likevel kom fra et søk vi gjorde med søkemotoren Mountain View. Men hvis vi søker privatliv ... er ikke dette akkurat det beste.

Og for å gjøre det, er det nok å justere våre preferanser og slette den søkeloggen . På datamaskinen kan du velge alternativet for automatisk sletting for å slette søkehistorikken hver 18. eller 36. måned, eller du kan slette loggen manuelt.

For å gjøre det manuelt, må vi gjøre det ved å få tilgang til nettleserloggen når vi bruker Google-kontoen.

  • Vi må komme til Google Min aktivitet skjerm, hvor all aktiviteten vises: hva du har sett, søkt etter og annen data fra aktiviteten din i nettleseren.
  • Når vi er der, går vi til Google-boksen og klikker X i øvre høyre hjørne.
  • slå av Nett- og appaktivitet .
  • I dette øyeblikk åpnes et popup-vindu som spør om vi er sikre på at vi vil slette informasjonen om søkene.

Med disse trinnene vil Google eliminere de siste sidene vi har besøkt og vil ikke registrere dem den vil heller ikke bruke dem når den tilbyr personlig tilpasset innhold i tjenestene den har.

Borrar historie búsquedas Google

Vi kan også slette posisjonshistorikken

Samtidig, og hvis det du også leter etter er en måte å beskytte litt på det som kan være historien til stedene vi har vært på , kanskje den beste tingen å gjøre er å slette historikken og eliminere den automatiske innsamlingen av disse dataene. For å gjøre dette, følg bare disse trinnene:

  • Gå til plasseringsinnstillingene for Google-kontoen din.
  • slå av Posisjonshistorikk .
  • Pek Administrer aktivitet og slette posisjonsloggen din fra Google.