Films bekijken en erop reageren met vrienden op Prime Video

Een van de grootste voordelen van het leven in een wereld die zo verbonden is als vandaag, is zonder twijfel de mogelijkheid hebben om sommige dingen met onze dierbaren te doen zonder dat je fysiek bij hen hoeft te zijn.

Dankzij videogesprekken kunnen we bijvoorbeeld praten en in de ogen kijken van iedereen, waar ter wereld ze zich ook bevinden, we kunnen lessen volgen of werkvergaderingen houden en we kunnen zelfs met onze arts praten om vragen te stellen zonder dat we daarvoor hoeven te gaan. persoonlijk bij het consult.

Bekijk en reageer op films met vrienden op Prime Video

Maar daarnaast kunnen we bordspellen online spelen en natuurlijk kunnen we multimedia-inhoud bekijken met onze vrienden of familie en erop reageren alsof we op dezelfde bank zitten.

Een van de platforms die deze functie momenteel biedt, is Amazon Prime Video. Het bedrijf van Jeff Bezos bracht het in juni 2020 in première voor Prime-klanten in de Verenigde Staten onder de naam Watch Party , maar het is nu beschikbaar in de rest van de gebieden, inclusief Spanje. In ons land heet de functie Groepsvideo en als je wilt weten wat het is, wat het te bieden heeft en hoe het werkt, raden we je aan om verder te lezen want we gaan er absoluut alles over hieronder uitleggen.

Wat is Prime Video Group Video?

Zoals we je hierboven een paar regels hebben verteld, is Groepsvideo een nieuwe functie die standaard is opgenomen in de Amazon-streamingdienst waarmee je kunt genieten van alle inhoud die de service bevat terwijl je met andere mensen chat. Op deze manier is de ervaring minder kouder en meer een intieme ervaring met vrienden.

Het is een functie die lijkt op andere die we hebben gezien in het formaat van extensies voor de browser zoals Netflix Feest of op websites van derden zoals Watch2Gether, maar die Amazon in zijn service heeft opgenomen, zodat u deze op geen enkel moment hoeft te verlaten.

Kenmerken om te overwegen

Groepsvideo staat maximaal 100 Amazon Prime Video-gebruikers toe bekijk inhoud tegelijkertijd, dat wil zeggen in dezelfde minuut en seconde, en om te kunnen reageren op wat ze zien in een chat die wordt weergegeven in de service zelf. Onthoud dat je een Amazon Prime-klant moet zijn om Prime Video te gebruiken. De kosten van het abonnement bedragen 36 euro per jaar in één keer of 3.99 euro per maand.

Om groepsvideo te kunnen gebruiken, hoeft u alleen maar geabonneerd te zijn, u hoeft niets te downloaden in de applicaties van de service, aangezien het een volledig native functie is.

Het is belangrijk op te merken dat op dit moment Prime Video Group Video kan niet worden gebruikt op mobiele apparaten zoals als telefoons of tablets, omdat het alleen beschikbaar is in de webversie van het platform en voor alle browsers behalve Safari.

Bovendien kan de tool alleen worden gebruikt met inhoud die is opgenomen in uw nationale abonnement, dat wil zeggen, als u een account in Spanje hebt, kunt u deze niet gebruiken met Amazon Prime Video-inhoud uit de Verenigde Staten of een ander land, en dat geldt ook voor u kunt het gebruiken met gebruikers met een abonnement uit andere landen.

Groepsvideo gebruiken

Open eerst de browser van uw computer en log uw inloggegevens in op de Amazon Prime-website. Zoek na het openen naar de film of serie die je wilt zien. Als u het scherm van de inhoudtab omlaag gaat, ziet u een optie met de tekst 'Groepsvideo' met een confetti-pictogram, direct naast de opties Delen, Opmerkingen en Hulp vragen. Als deze functie niet op het tabblad verschijnt, is deze niet beschikbaar voor gebruik.

Eenmaal gevonden, klikt u nu op de optie Groepsvideo om deze te gebruiken. U ziet aan de rechterkant dat er een chatkolom verschijnt, dat is waar de berichten die u en de rest van de gebruikers verzenden, worden weergegeven. Maar daarvoor schrijf de naam die u wilt om weergegeven te worden in het tekstvak met de tekst "Schrijf uw naam" en klik op "Groepsvideo maken".

Op het volgende punt moet je die Prime-gebruikersvrienden uitnodigen met wie je de weergave van de gekozen inhoud wilt delen. Hiervoor heb je twee mogelijkheden:

Kopieer de link: als je deze optie kiest, hoef je alleen maar op de corresponderende knop te klikken en de link om mee te chatten wordt naar je klembord gekopieerd. Ga vervolgens naar de gewenste berichtenservice of het sociale netwerk en plak de link zodat andere gebruikers erop kunnen klikken en lid worden.

Zodra ze op de browser op hun computer hebben geklikt, worden ze doorgestuurd naar een scherm waar ze alleen hun naam hoeven te schrijven en op “Join Group Video” klikken.

Delen: als u daarentegen voor deze optie kiest, wordt er een menu geopend met de opties om te verzenden email automatisch publiceren op Facebook (aan je muur) of publiceer op Twitter (met een tweet).

Nadat u de chat heeft gemaakt en de gebruikers deelnemen, kunt u berichten verzenden in de rechtermarge kolom vanuit het onderste tekstvak, alsof het een normale chat is. Door op het afbeeldingspictogram aan de linkerkant van de doos te klikken, kunnen we bovendien een reeks geanimeerde stickers weergeven die door de dienst zijn geleverd en waarvan de hoofdrolspeler een vriendelijke puppy is.

Ten slotte is de gebruiker die de chat maakt degene die controle heeft over het afspelen van de video en elke keer dat hij een wijziging aanbrengt, zoals pauzeren, terugspoelen of vooruitspoelen, wordt dit ook in de chat weergegeven. Evenzo kan alleen de maker van de chat deze beëindigen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar op het pictogram "Instellingen" bovenaan de chat te klikken en naar de onderkant van het scherm te gaan om op "Groepschat beëindigen" te klikken. Onthoud dat wanneer je klaar bent, de leden de video alleen kunnen blijven bekijken, maar dat ze niet langer kunnen reageren in de chat.