Sådan rydder du Google-historik på mobil

Sådan rydder du Google-historik på mobil

Hvis du er bruger af google styresystem, vil du allerede vide, at det er essentielt at bruge en firmakonto for at kunne bruge de fleste af smartphonens funktioner. Du skal bruge den til at downloade applikationer, betale med din mobil, bruge Assistant, lave sikkerhedskopier...

Internetgiganten er allestedsnærværende på din mobil, og det betyder, at brandet ved mere om os, end vi kunne tænke os. Hver gang du gør noget, virksomheden registrerer det i sine forskellige optegnelser (fordi ja, der er ikke kun én, men flere) og gemmer den og venter på, at du sletter den.

Ikoner for de vigtigste apps fra Google

Hvis du vil sikre dig, at din søgehistorik, placeringshistorik og endda det, du taler om, ikke er synlig for nogen, viser vi dig, hvordan du sletter den på alle mulige måder.

De forskellige typer poster

Mange af os har en tendens til at tro, at Google kun gemmer browserdata. Intet er længere fra virkeligheden. Fra det øjeblik, vi indtaster en firmakonto på smartphonen for at kunne downloade applikationer (og gøre meget mere), firmaet begynder at optage næsten alt vi gør med enheden.

  • Gennemsøgningshistorik: Alle de websider, vi besøger, gemmes her, såvel som de filer, der downloades fra disse websteder, og vores adgangsoplysninger.
  • Placeringshistorik: Producenten registrerer, gennem sin Maps-applikation, alle de steder, vi har passeret, så længe vi har smartphonen med os eller en bærbar enhed synkroniseret med terminalen.
  • Stemmehistorik: Når du taler med smartphonen, hvad enten det er for at spørge om noget til assistenten eller for at søge gennem Chrome, gemmes de stemmekommandoer også og knyttes til vores firmakonto.
  • YouTube-historik: YouTube er en applikation, der tilhører internetgiganten, og som sådan gemmer den også alle dine søgninger i appen og de videoer, du har konsulteret.

Slet alt, hvad Google ved om dig

Du har allerede set, at virksomheden ved for meget om, hvad du laver, søger efter og kan lide, men det afhænger også af dig, at internetgiganten holder op med at 'spionere' på dig. Sådan kan du slette alle de historier, der er knyttet til din aktivitet med smartphonen.

Ryd browserhistorik

Det er lige meget, om du bruger browser eller Google-søgelinjen der vises på hovedskærmen på de fleste smartphones på markedet. Hvis det, du ønsker, er, at internetgiganten holder op med at vide, hvad du laver, bliver du nødt til at få adgang til browserhistorikken fra Chrome for at slette den. Det gøres på denne måde:

  1. Åbn Chrome-appen
  2. Klik på ikonet med 3 prikker i øverste højre hjørne
  3. Vælg menuen Historik
  4. Klik på Ryd browserdata
  5. Vælg tidsperioden, og vælg den, du ønsker
  6. Vælg de filer, der er knyttet til historikken
  7. Tryk på Slet nederst

Ved at gøre det vil du afslutte alt websteder, du har besøgt i den markerede periode vil direkte adgang til disse websider blive elimineret, og forslag om dem vil ikke blive vist, når du skriver i søgefeltet i søgemaskinen, undskyld redundansen.

Ryd placeringshistorik

Det har du allerede set virksomheden ved ikke kun, hvor du navigerer hen , men også hvor du går, hvilke steder du besøger, og hvor i verden du befinder dig hver time. Dette er selvfølgelig et kæmpe indgreb i brugernes privatliv, men heldigvis er det noget, du også kan tilsidesætte ved at gøre dette:

  1. Åbn Google-appen på din mobil
  2. Klik på dit profilikon øverst til højre
  3. Klik, hvor der står 'Google-konto'
  4. Gå til Privatliv og personalisering
  5. Rul ned til afsnittet Historieindstillinger
  6. Gå til Placeringshistorik
  7. Vælg Deaktiver

historisk ubicación

Hvis du ønsker det, og du vil undgå forvirrende ruter, er der en anden måde at deaktivere dette på dataregistrering, som Google udfører på vores aktivitet . Du skal blot tilgå det link, som vi efterlader dig lige under disse linjer for at komme til det samme sted. Log ind med dine Gmail-kontooplysninger, og deaktiver placeringshistorik.

Ryd stemmeoptagelseshistorik

Hver gang du taler med Google Assistant eller brug de stemmesøgninger, som din mobil tilbyder, efterlades et digitalt 'fingeraftryk' forbundet med din store G-konto. I dette tilfælde findes mulighederne for at deaktivere dem på samme sted som i det foregående tilfælde.

  1. Åbn Google-appen på din mobil
  2. Klik på dit profilikon øverst til højre
  3. Klik, hvor der står 'Google-konto'
  4. Gå til Privatliv og personalisering
  5. Rul ned til afsnittet Historieindstillinger
  6. Indtast aktivitet på nettet og apps
  7. Vælg Deaktiver
  8. Husk at fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for 'Inkluder stemme- og lydaktivitet'

historisk voz

Hvis du vil gøre det uden at skulle spilde tid på at navigere gennem indstillingerne og konfigurationen af ​​din Android mobil, er der en mere direkte måde at gøre det på. Klik på linket, som vi efterlader nedenfor, og vælg på skærmen, som din browser åbner Deaktiver al aktivitet på nettet og applikationer , husk at markere muligheden for at inkludere stemme- og lydaktivitet.

Ryd YouTube-historik

Til sidst har vi din YouTube søgningshistorik . Applikationen gemmer ikke kun de videoer, du ser, men alt det indhold, du søger efter i multimedieapplikationen. På samme måde som vi tidligere har gjort, kan vi slette disse oplysninger fra mobilen. Gør det sådan her:

  1. Åbn Google-appen på din mobil
  2. Klik på dit profilikon øverst til højre
  3. Klik, hvor der står 'Google-konto'
  4. Gå til Privatliv og personalisering
  5. Rul ned til afsnittet Historieindstillinger
  6. Gå til YouTube-historik
  7. Vælg Deaktiver
  8. Husk at fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for 'Inkluder stemme- og lydaktivitet'

historisk youtube

Som vi har gjort med placeringstjenester, gør Google en webside tilgængelig for brugere, som direkte giver os mulighed for at deaktivere YouTube-historik. Gør det fra følgende link:

Slet al aktivitet med et enkelt klik

Som du vil se, virksomheden ved meget, for meget om dig . Hvis du er træt og ønsker at afslutte denne sporing én gang for alle og afslutte alle registreringer, kan du radikalt gøre det fra siden Min aktivitet.

Når du indtaster det, vil du finde dig selv, når du logger ind med dine Gmail-legitimationsoplysninger, med muligheden for at afslutte alle dine søgehistorik på en massiv måde i alle producentens tjenester.

Fra denne hjemmeside skal du trykke på menuen med tre linjer i øverste venstre hjørne og vælge 'Slet aktivitet efter'. Vælg nu blot 'For evigt', hvis du vil slette alle de browserdata, virksomheden har på dig.

jeg aktiverer google

Stop Google i at spore dig

Hvis du ikke ønsker at skulle gentage disse trin hver anden til tredje gang, har du mulighed for at deaktivere Googles datahistorik fra de samme ruter, som vi tidligere har leveret. I stedet for at vælge muligheden Ryd historik, skal du bare deaktivere den ved at klikke på den tilsvarende knap.

En anden mulighed er at gøre brug af den automatiske sletningsfunktion, som brandet tilbyder, som er perfekt til at opbevare nogle af vores oplysninger i en vis periode. For dette nyttige værktøj skal du følge disse trin:

  1. Gå til Google-aktivitet side og log ind med din firmakonto
  2. Klik på afsnittet Web- og appaktivitet / Placeringshistorik / YouTube-historik
  3. Klik på sektionen Automatisk fjernelse nederst, hvis den er slået fra
  4. Vælg den periode med aktivitetsdata, du vil slette, og klik derefter på knappen Næste
  5. Google viser dig en besked, hvor det valgte indhold fra den pågældende periode vil blive vist
  6. Hvis du accepterer, skal du klikke på Bekræft for at fortsætte

historisk google