Android har fjernet tilladelserne, så din mobil ikke bliver hacket

Der er ikke noget galt med din mobil. Hvis du har bemærket det Google har fjernet tilladelserne for en applikation eller flere uden at du har gjort noget, det har rigtig gode grunde til det, og det skal vi fortælle dig om.

En Google-sikkerhedsfunktion fjerner tilladelser fra dine apps automatisk, uden at du gør noget for din egen sikkerhed. Men det sker ikke i alle apps heller ikke vil du se det hver dag. Den er designet, så din mobil ikke bliver hacket, eller at visse apps ikke tager kontrol over den.

Android har fjernet tilladelserne, så din mobil ikke bliver hacket

Sikkert, når du opdaterer din mobil eller køber en ny med Android 13 har du indset, at de lægger større vægt på applikationstilladelser, da kun du bekræfter, at de ved, hvad du laver. Begrænsningerne er maksimale for din egen sikkerhed.

Google havde dog allerede en sikkerhedsfunktion der beskytter dig uden at du er klar over det. Du har måske fundet ud af i dag, da en ukendt besked er dukket op, der advarer dig om, at den vil fjerne tilladelserne for apps, du ikke bruger.

Hvorfor fjerner Google tilladelser fra mine apps?

Google har indarbejdet dette nye sikkerhedsfunktion fra Android 11 så hvis du ikke har brugt en app i lang tid, forsvinder dens tilladelser. Efterfølgende har virksomheden besluttet at bringe denne funktion til ældre mobiler og det er derfor, du måske har bemærket det nu. Det er ikke bekymrende eller alarmerende, det er blot en Google-procedure for at garantere dit privatliv og sikkerhed.

At styresystemet sletter tilladelserne automatisk, skyldes i høj grad, at du måske har installeret en app, der er ubrugelig, og du ikke sletter den, eller at du har installeret den, men du bruger den næsten aldrig. Dette kan sætte din mobil i fare, uden at du er klar over det fordi der er programmer, der har mange tilladelser, der kan bruges på det mindst forventede tidspunkt. Ikke alle af dem behøver at være malware, langt fra, men risikoen eksisterer.

For at beskytte dit privatliv fjernes tilladelser fra apps, der du ikke har brugt i mindst 3 måneder. Dine meddelelser stoppes også for at spare batterilevetid, og midlertidige filer slettes for at frigøre plads. Dette er en funktion i Play Protect, der udnytter konstant at scanne enheder for skadelig adfærd i apps eller på enheden.

Det betyder, at hvis du bruger en app, som du har brug for, men som du ikke bruger ret ofte, indser du det den beder dig om tilladelser igen og du er nødt til at acceptere dem for at udnytte alle dets muligheder. Eller at den sletter sine tilladelser uden at blive spurgt, og du får beskeden. I applikationer, som du bruger i din daglige dag, vil du ikke modtage nogen advarsel, men det er der andre, du gør.

If du vil have, at den ikke fjerner tilladelserne for en app , selvom du ikke har brugt det i lang tid, kan du gøre det fra Play Protect på gamle mobiler eller i applikationsindstillingerne på din mobil, hvis det er nyere. Fra og med Android 11, hvis du leder efter appen i disse indstillinger og klikker på den, kan du i afsnittet om applikationstilladelser fjerne markeringen af ​​indstillingen Fjern tilladelser og frigør plads.

permisos-apps-no-usadas

De behøver ikke at være ondsindede, men for at være sikker tvinger Google dig til at bekræfte tilladelserne igen, hvis du vil bruge dem igen for at vedligeholde maksimal sikkerhed på din mobil. Derfor, hvis du ser en meddelelse, der angiver, at tilladelserne til apps på din mobil vil blive fjernet, skal du ikke bekymre dig. Dette skyldes, at en app har visse modstridende tilladelser, og du ikke har brugt den i lang tid. Du kan ændre denne indstilling, hvis du ønsker det, selvom det ikke skader at have det aktivt.