Sdělte svým přátelům, kde jste, pomocí Map Google ve 3 krocích

Jednou z nejzajímavějších funkcí, kterou Mapy Google mají, je, že můžete řekněte svým přátelům, kde jste v reálném čase , aby vás mohli lokalizovat, pokud s vámi mají domluvenou schůzku nebo se například chystáte na stejnou trasu.

Pokud jste se někde potkali a nevíte, jak přesně se tam dostat, můžete to zjistit vyhledáním svých přátel. Nebo pokud chcete někomu sdělit, kde se nacházíte, a nechcete mu dlouze vysvětlovat nebo mu chcete usnadnit vaši lokalizaci, můžete to udělat jen ve 3 krocích, které vám zaberou velmi málo času.

S funkcí sdílení v reálném čase v Mapách Google toho můžete dosáhnout v tak krátkém čase, že to nebude vyžadovat žádné úsilí.

Sdělte svým přátelům, kde jste, pomocí Map Google ve 3 krocích

Ukažte, kde jste v reálném čase

Za prvé, budete muset otevřete aplikaci a přihlaste se , i když jej s největší pravděpodobností budete mít přihlášený.

  1. Přejděte na svůj profil (obrázek vpravo nahoře)
  2. Dejte ke sdílení polohu
  3. Vyberte, zda chcete sdílet po dobu 1 hodiny (můžete přidat více nebo méně hodin kliknutím na tlačítko +) nebo Dokud nebude možnost deaktivována

Pokud budete požádáni potvrdit oprávnění budete to muset udělat. Jakmile to uděláte, můžete zašlete jej na konkrétní kontakt výběrem nebo vyhledáním (pomocí Map Google nebo odkazem), pomocí SMS, WhatsApp, Messenger, Gmail a další.

compartir-ubicacion-tiempo-real-google-maps

Sami se rozhodnete, jak a kdy odeslat svou polohu jiným lidem minimálně 15 minut , maximálně jeden den nebo do deaktivace možnosti. Uvidí vaše jméno a fotku a také vaši skutečnou polohu ve službách Google, i když nepoužíváte Mapy.

Všechny možnosti využití této funkce

Existuje mnoho důvodů, proč můžete chtít tyto informace použít:

  • Sdílejte svou jízdu autem
  • vrať se domů s klidem
  • Setkávejte se s více lidmi
  • Řekněte někomu, kde jste, aby vás mohl hledat
  • Že vás mohou najít, pokud se ztratíte nebo nevíte, jak se na místo dostat
  • Najděte si někoho, když nevíte, jak se někam dostat
  • Řekněte někomu, jak se dostat na narozeniny, oslavu nebo místo, když už jste dorazili

Zvážit

Kromě vaší polohy v reálném čase se o vás mohou dozvědět i ostatní způsob dopravy, poslední polohy, informace o vašem zařízení nebo vaše polohy. Je to něco, co musíte vzít v úvahu při nabízení těchto informací a věnovat zvláštní pozornost tomu, s kým je děláte nebo jak je můžete využít.

Tyto informace můžete použít, i když je vaše historie polohy vypnutá.

Pokud dostanete varování, že nedovoluje vám jej používat když funkci otevřete, může se stát, že se nacházíte v regionu nebo zemi, kde není možné sdílet, že jste příliš mladí (osoby mladší 18 let nebudou moci sdílet polohu déle než 24 hodin). ), nebo tato funkce není ve vaší doméně Google Workspace dostupná. V druhém případě budete muset mluvit s administrátorem.

Jak přestat sdílet polohu

Pokud nechcete pokračovat ve sdílení polohy, postup je velmi jednoduchý:

  1. Klepněte na svůj profilový obrázek
  2. Vyberte profil uživatele, se kterým již nechcete sdílet polohu
  3. Klikněte na Stop